In de media

Elsevier

Interview in weekblad Elsevier

De verschijning van mijn boek heeft in de maanden mei en juni (2017) voor veel (lokale en landelijke) media-aandacht gezorgd. Voor een selectie daarvan zie hier.

Op 13 februari 2016 verscheen er een interview met mij in weekblad Elsevier van de hand van Elsevier journaliste Nikki Sterkenburg.

Verschillende blogs hebben in de maanden september en oktober (2015) aandacht besteed aan mijn onderzoek naar aanleiding van een aantal interviews met mij. Ik werd geïnterviewd door Inge Oosterhoff over mijn onderzoek naar vrouwenalba. De uitwerking daarvan, met heel veel mooie plaatjes, verscheen op het blog messynessy, voor een PDF van de blogpost klik hier. Hierop volgden blogs op Mental floss (voor een PDF van de blog klik hier) een magazine en nieuwssite in New York en ViralNova.com ( 3,5 miljoen lezers per dag, voor een PDF-versie klik hier ).

Zaterdag 28 februari heb ik samen met Jan Jaap van der Wal gelachen om de inscribenten in vrouwenalba in de uitzending van Spijkers met Koppen (VARA). De uitzending is hier terug te luisteren (na ca. 35 minuten komen de vrouwenalba aan bod). Het Spijkerlied waarin onder andere het flirten in vrouwenalba tot Tinder wordt bezongen is hier terug te luisteren.

Spijkers met Koppen

Spijkers met Koppen

Naar aanleiding van het artikel in de Twentse Courant werd ik uitgenodigd door RTV Oost (18 februari 2015) om live in de studio de album-meisjes te presenteren. De uitzending is hier terug te kijken. De vrouwenalba komen vanaf ca. 26:15 ter sprake.

Woensdag 18 februari 2015 verscheen er een mooi artikel over mijn onderzoek in de Twentsche Courant Tubantia met speciale aandacht voor de “Overijsselse alba” die op kasteel Twickel bewaard worden.

RTV Oost, Overijssel vandaag

RTV Oost, Overijssel vandaag

29 juli 2013 schreef De Gelderlander over mijn onderzoek naar aanleiding van het gelegde verband tussen schilderijen op Doddendael (bij Ewijk) en het album van Walraven van Stepraedt. Klik hier voor het artikel.

Op maandag 27-02-2012 plaatste Historiek een bericht op haar website en ook Quest besteedde aandacht aan ons project door middel van een bericht op de website.

Maandag 27-02-2012 heeft Johan Oosterman op de radio van Omroep Brabant verteld over vrouwenalba, crowdfunding, Clara de Beers en ons mooie project. Het gesprek is hier terug te luisteren (vanaf ca. 22 minuten)

Zaterdag 25-02-2012 heb ik in het NCRV radioprogramma Cappuccino op radio 2 over het albaproject verteld. Het gesprek over ‘de Facebookgeneratie van de zestiende eeuw’ is hier terug te luisteren (vanaf ca. 40 minuten).

Vrijdag 24-02-2012 schreef de Volkskrant in het Media-katern over het project na een interview met Johan Oosterman. Hieronder is het bericht te lezen, klik hier om het artikel terug te lezen en hier voor het bijbehorende bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s